Mások hatása életünkre a facebookon

Szerző: | Provokatív

 

Elmélkedem az emberek viselkedésén….

Nevezetesen azon, hogy más emberek véleménye vagy egyszerűen csak felbukkanása a facebookon, vajon milyen hatással lehet az életünkre?

Mert hogy van, az biztos.

Olyan sokan és annyira, de annyira szeretnének az emberek, a vállalkozók kitörni, nagyot álmodni és megvalósítani a céljaikat, hogy időnként figyelmen kívül hagyják a saját józan gondolkodásukat, a belső megérzésüket…. Rögtön rátérek, hogy miért is mondom ezt…

Én sem vagyok kivétel….. épp ennek kapcsán írom most a bejegyzésemet…

Van olyan link, megosztás, bejegyzés amitől fergeteges jókedvem kerekedik…. van olyan, amitől összeugrik a gyomrom, van olyan ami a tudásszomjamat oltja, van olyan ami a szépérzékemet simogatja, van olyan ami belső megnyugvást hoz ….. és persze van olyan is, ami teljesen közömbösen hat rám.

Rengeteg input ér bennünket nap-nap után. A facebook térhódításával egy időben megjelentek a tanácsadók, szakértők, önjelölt guruk széles palettája. Erőteljes hatásuk van ránk, úgy hogy sokszor még tudatában sem vagyunk ennek. De tudatalatt érzékeljük, hogy …

ki agresszív módon és lekezelően, ki jó szándékkal és szeretettel nyilvánítja ki egyedi, sajátos nézőpontját.

Színes kavalkádot érzékelünk magunk körül mindenképpen.

Ennek aztán óhatatlanul hatása lesz az életünkre.

Miért?

Mert az olvasottakon rágódva beépül gondolataink közé, úgy hogy észre sem vesszük. Nem mindenki azonos érzelemmel reagál a tanácsokra.

Hogy jó ez, vagy sem, azt mindenki döntse el saját maga.

Mivel  nagyon jól körülhatárolható  egyéniségek vagyunk, éppen ezért különféle képpen reagálunk a bejegyzésekre, megosztásokra egyebekre.

Most akkor kicsit szelektálok…..vállalkozókat és nem vállalkozókat egyaránt…

  • vannak akik bőszen lájkolgatnak mindent… egyetértenek elméletben mindennel, azonban kíváncsi lennék, hogy a saját életükben alkalmazzák-e ezeket a tanácsokat és ami nagyon fontos, hogy milyen eredménnyel.
  • aztán vannak a befogadók a mások okosságaira, tanácsaira, de valahogyan mégsem sikerül a kitörés azokon a pontokon, ahol szeretnének. És úgy vélem, hogy ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve.

Ennek kapcsán már elindul bennük egy sajátos kételyhullám, annak megkérdőjelezésére, hogy biztosan bennem van a hiba, hogy nem sikerülnek úgy a dolgok, ahogyan szeretném. Pedig én megfogadom és mindent úgy csinálok, ahogyan a szakértők garmadája tanítja.

Mi lesz ennek az eredménye?

Egyre csökkenő önbecsülés, negatív önértékelés, ami aztán súlyosabb problémához vezethet, mint a szakértői tanács vagy valaki egészen más vélemény nyilvánítása előtt volt.

Ők azonban figyelmen kívül hagynak egy nagyon fontos dolgot:  a tévedhetetlen szakértő is tévedhet, hisz neki is megvan a sajátos nézőpontja, amin keresztül szakért.  Lealázhat, felemelhet.  Nem ismerheti a saját lelki beállítottságunkat, élethelyzetünket …. és még sorolhatnám..

  • Aztán vannak a csípőből mindent elutasítók. Ővelük igazán nem lehet mit kezdeni, talán nem is érdemes túl sok energiát beléjük fektetni.
  • Végül pedig ejtsünk szót azokról is, akik megfogadják a tanácsokat. Sikerül véghez vinni az elképzelésüket és elérik amit elterveztek.

Te melyik “kategóriába” tartozol?  Végig gondoltad már?  Mert ez mindennek az alfája és ómegája.

Ne feledd, mert fontos!

Ezeket a gondolatokat nem azért írtam, hogy bárki felett is pálcát törjek! Nem és nem!

Hisz bármelyik csoporthoz tartozol,  te értékes ember vagy.  De hatással van rád pro és kontra mások véleménye, tuti tanácsa, kritikus észrevétele  netán tömjénező dicsérete…no akkor már az ego is követeli a maga jussát…

Ezért aztán minden megnyilvánulás óhatatlanul befolyásolja  érzelmeidet.  És ez az egy dolog, amivel a sok jó szándékú sikeres guru felemelhet, de kárt is okozhat a lelkedben, a gondolataidban, az érzelmeidben, és ennek következményeként a cselekedeteidben is.

Arra kérlek, hogy mielőtt a földbe döngölnéd magadat, vagy kifogásokat gyártanál, kezdj el gondolkodni azon, hogy rád milyen hatással vannak a különféle tanácsok, a különféle megnyilvánulások a facebookon.

  • Ha előbbre vitte az életedet,  akkor jó úton jársz, folytasd tovább!
  • Ha helyből mindent elutasítasz, akkor nagy a gond, és át kellene értékelned a gondolkodásmódodat.
  • Ha mindent elutasítasz ugyan, és mégis sikeres vagy az életed minden területén, akkor folytasd így tovább, mert ez azt jelenti, hogy nálad teljesen más módszerek válnak be.
  • Ha analitikus agyad elfogadja ugyan a szakértői tanácsokat, de egyfajta lelki tehetetlenség lesz úrrá rajtad, akkor  sincs baj, mert ezen viszont lehet segíteni, persze csak akkor, ha nyitott vagy rá.

Tudnád még folytatni?

 

Ha tetszett amit olvastál, kérek egy kis piros szívecskét, és megköszönöm, ha meg is osztod.

 

 

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com