Rólam…. ugyan már….

Nyugdíjas lettem. Na és? Kit érdekel?
Sajnos alighanem csak engem.

Sehogy sem jó ez így! Telve vagyok még ambícióval, itt állok több évtizedes tapasztalattal, sikereimmel, bukdácsolásaimmal, amik még elevenen élnek bennem.

Vajon mihez kezdjek velük? Mit kezdjek ezzel a sok tapasztalattal? Aztán eszembe jutott, hogy minden vég valaminek egyben a kezdete is!

Gondoltam egy merészet! Meg akarod tudni mi volt az? Akkor gyere olvass tovább, hogy mit is nyújthatok Neked!

Itt ülök szomorúan, önmagamat sajnálva Tihanyban a Balaton partján, hallgatva a szél által gerjesztett hullámok egyre erősödő hangját.

Hallgatom a csendes forgalmat, gyönyörködöm a víz kékes-zöldes tarajú hullámzásában és közben azon gondolkodom, hogy mit is kezdjek az életemmel.

 • Évekig külkerkedtem, világbanki lehívásokkal foglalkoztam, ültem sokáig magas polcon…… és ejtőernyő nélkül le is estem.. kiprivatizálták alólam..
 • Vállalkoztam sikeresen és sikertelenül…
 • Tizennégy évvel ezelőtt könyvet írtam a középkorúak munkahelyi és elhelyezkedési diszkriminációjáról…… Schuri Éva: Mit ér az ember, ha elmúlt negyven… címmel. Sikeres volt.
 • Könyvismertető

 

 • Schuri Éva sokakat érintő témát fogalmazott egyetlen, találó mondattá kötetének címében, hiszen a mai derékhad, a rendszerváltozást követő években negyvenesekké érett korosztály az, amelyet “húsbavágóan” érintenek az életkorukból adódó elhelyezkedési és egzisztenciális nehézségek. ; A kötet szerzőjének sokáig biztosnak látszó állása volt, két diplomája és kitűnő kommunikációs készsége révén ugyanis ragaszkodott hozzá a főnöke, ám 1997-ben bekövetkezett az, amitől a lelke mélyén mindig is tartott, elbocsátották, méghozzá azzal az indokkal, hogy túl öreg. Sikerült állást találnia, ám eközben férje betegsége, lánya férjhezmenetele miatt neki is át kellett élnie azt az egzisztenciális fenyegetettséget, amely a hasonló helyzetű sorstársaira is nehezedik. Schuri Évát végül az segítette kilábalni nehéz élethelyzetéből, hogy elvégzett egy agykontroll tanfolyamot, és ezután megpróbálta tudatosan alakítani, átformálni azokat a rosszul rögzült “képeket”, amelyek a hétköznapi helyzetekre való reagálások nyomán kialakultak benne. A kötet zárósorai a negyvennyolc éves asszony önmagára találásáról, pozitív életlátásáról tanúskodnak, példát kínálva ezzel a hasonló helyzetű sorstársainak

 

 • Írta: Könyvtári Intézet

 

 • Professzionális értékesítési technikákat tanultam “külföldi guruktól”, nem amerikaiaktól, hanem európai multiktól, hisz az ő szemléletük  közelebb áll a magyar mentalitáshoz ….    sikeresen…
 • Évekig biztosításokat értékesítettem …… sikeresen.
 • Tanulmányoztam rengeteg most oly divatos trendeket…. megkérdőjeleztem…. joggal….
 • Értékesítési motivációs tréningeket, önfejlesztő tréningeket tartottam …… sikeresen.
 • Az elmét és az emberi pszichét tanulmányoztam …… jó úton járok.  Hatékony alkalmazása a tréningeknél.
 • Magatartást, az emberi viselkedést tanulmányozom…… jó úton járok.  Konklúziós beépítés a tréningekbe.

Tehát tapasztalat tengerben úszkálok.

 

Akkor most hogyan tovább?

Az nem lehet, hogy itt egyszer csak véget ér minden, ami eddig kitöltötte az életemet és fontos volt számomra?

Sehogy sem jó ez így! Telve vagyok még ambícióval, itt állok több évtizedes tapasztalattal, sikereimmel, bukdácsolásaimmal, amik még elevenen élnek bennem. Vajon mit kezdjek velük? Mit kezdjek ezzel a sok tapasztalattal?  Aztán eszembe jutott, hogy minden vég valaminek egyben a kezdete is!

Gondoltam egy merészet! A fene enné meg….. Még nem adom fel, még élek, még vállalkozom, még motivált vagyok, még van célom, még van……….annyi minden.

Tehát csokorba foglalom a felhalmozott tudásom, tapasztalatom és átadom mindenkinek aki erre fogékony, akiknek ezekkel a gondolatokkal segíteni tudok, és akiket ez előre fog vinni életük útján.

 Még pedig nyugdíjasként és online. Merész ötlet….. Mi az én szenvedélyem?

Magatartás és viselkedéskutatás.

 A sokszínű emberi természet megfigyelése a mindennapi kommunikációnkban. 

Ajánlom blogomat kezdőknek, újrakezdőknek, mentális gödörben ülőknek, sikereseknek és sikerteleneknek egyaránt.

És leginkább erős idegzetűeknek, akik kibírják a sokszor ellentétes irányba menő és kritikus gondolataimat.

Velem tartasz?

 Szeretettel:  Suri Éva

 

Hozzászólások

 1. Köszönöm szépen Klára!
  Igen sokszor érzem én is, hogy nem hiszem, hogy egyedül lennék a gondolataimmal, az érzéseimmel, az értékrendemmel….
  Ezzel a bloggal az volt a szándékom, hogy segítsek másoknak…. bizonyos elvek mentén másként gondolkodni….

 2. Igazad van Éva, újat létrehozni sosincs késő. Abban is egyetértünk, hogy nem áll meg az élet 50 felett! Nagyon érdekes, jó témákat feszegetsz, jó magyarázatokat adsz, sokszor mintha magamról olvasnék. Nyilván nem vagyok egyedül… 🙂

  Munkádhoz sok sikert kívánok!

  Szeretettel:
  Pántyéné Horváth Klára