Nem leszek népszerű

community-154715_640Tudom, hogy ezzel a bejegyzésemmel most nem leszek népszerű.

Nem is ez a célom.

 

Régóta idegesít valami.  Idegesít a facebook. Idegesítenek a posztok  Ja, hogy akkor ne olvassam? Ne lássam? Görgessek gyorsan lefelé?

 

Figyelem az emberi megnyilvánulásokat a facebookon.  Nagyon jól körülhatárolható, hogy valójában milyen személyiségjegyekkel és viselkedéskultúrával rendelkeznek.

 

  • Vannak a cukiságokat ömlesztve megosztó facebook társak.  Ezzel nem is lenne gond, ha mindez mértékkel történne.
  • Vannak a bejegyzéshez abszolút hozzá nem szólók.
  • Vannak a bejegyzéshez abszolút hozzá nem szólók, de egy lájkot még megeresztenek.
  • Vannak akik, csak a czup-czup puszik nagymesterei.  Ez is rendben van. Ők ilyenek. Így fejezik ki a szeretetüket és egyetértésüket.
  • Vannak a virágokkal üzenő tünemény emberkék. Már túl sokan. Ők is a szeretetüket fejezik ki felénk. Gyors lájk, továbbgörgetés. A lényeg a tényleges emberi odafigyelés elveszik.
  • Aztán még ott vannak a hatalmas egóval rendelkező, magamutogató  és okos tanácsokat adó emberek és ezeknek rajongó hada.  (hahaha)

Sokszor olyan hülyeségeket állítanak, hogy magamba roskadok…. tényleg komolyan gondolják ezeket a frázisokat? És tényleg vannak, akik ezt elhiszik? Vannak.

 

  • Vannak a qva nagy okosságokat osztogató önmagukat kinevező life coachok….. mentsen meg tőlük az isten, mivel nem is tudják az őket olvasók, és a bőszen lájkolók, hogy milyen kárt tudnak okozni a személyiségükben…. pláne, ha még meg is van tépázva…. ők azok a tipikus hozzászólók: ” jajj, de jókor jött,pont így érzek én is” és megy a seggnyalás (bocs)….. ami tovább rontja az amúgy szerencsétlen sorsú emberek mentális állapotát. Nem baj a posztoló egóját mindez kielégíti.
  • Aztán vannak a parasztvakítók. Csakis gyűlölködő, mindenben hibát kereső posztolók. A borzasztó az egészben az az, hogy kifejezetten értelmes emberek nyilvánulnak meg így. Pedig nevük és pozíciójuk alapján többre lennének képesek. Akár nemesebb, előremutató célokat is felkarolva.

És persze hozzájuk tartozik a talpnyaló had.  A “Bólogató Jánosok”, vagy őrjöngő frusztráltak, és a gyűlölettől elvakult hozzászólók. Trágáran, vagy cinikusan. Vérmérséklet, intelligencia függvényében.

 

És a gyomorszájba vágó…. ez egy külön kategória, de azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül.

  • Nevezetesen: az üzleti céllal jelenlévők.  Bár úgy vélem igen jelentős hányaddal képviseltetik magukat magánszemélyként, annak reményében, hogy az üzleti oldaluk is növekedésnek indul.

 

Nincs ezzel semmi bajom.  Miközben magánszemélyként kapják a lájkot, ami ugye természetesen hatással van az üzleti oldalukra is, mivel mindenki kíváncsi és megnézi. Ha tök jó, amit ajánlanak, akkor az üzleti oldal kapja a lájkot, ami oda vezet, hogy a fész szereti gyakrabban megmutatni az oldalukat. Ergo: piaci ismertségük és potenciáljuk növekedésnek indul.

 

A hasfájásom itt csak azért van, hogy miközben felfut az üzleti oldaluk, a sok szerencsétlen lájkolóról ( akik ily módon hozzásegítették a sikerhez), elfeledkeznek.  A mór megtette kötelességét, a mór le van sz@rva. Pedig annak a mórnak is milyen jól esne, ha netán, véletlenül nem felejtenék el, ….. csak alkalmasint, csak szőnyeg alatt, csak halkan megkapná visszafelé is a lájkot, hogy ő is növekedésnek indulhasson.

De ha egyszer valakinél elindul a szekér, elfelejti, hogy hogyan is volt az a bizonyos első felkapaszkodás a szekérrúdra.

Persze akinek nem inge, ezt most nem veszi magára……

 

És ez a felsorolás, csak kivonata annak, hogy milyenek is vagyunk tulajdonképpen.

Mi volt ezzel a bejegyzéssel a célom?  Hogy gondolkodásra bírjam az embereket.

 

Hogy felnyissam az emberek szemét, hogy a facebook kiváló lehetőség lenne, emberi, józan és értelmes párbeszédre is. 

meeting-1020145_640

Ha vállalkozóként is fenn vagy, akkor érdemes kihasználni a lehetőségeket. De nem a fent felsoroltak alapján.

Tudatosan, másként, emberileg. Személyiséged, habitusod, attitűdöd alapján.

 

Ne engedd, hogy bedaráljon a facebook időnkénti üres, semmitmondó fecsegőáradata.

 

Így a végére engesztelésül:  ha elolvastad a bejegyzésemet, akkor tudom, hogy Te nem tartozol a fent minősítettek közé. Tudom, mert vetted a fáradságot, megnyitottad a linket és tényleg elolvastad a mostani fortyogásomat.

Amit szívből köszönök!