A marketing és én…

image

Ezzel a bejegyzésemmel nem hiszem, hogy népszerű leszek a marketingesek körében.  De nem baj.

Nem tartozom a marketingesek népes családjába, most csak mint potenciális vevőként nyilvánítom ki kissé provokatív nézetemet. De azt hiszem ezzel nem árulok el nagy titkot, hisz a blogom is provokatív blog😜.

Akkor kezdem:

Elsősorban meg kell jegyeznem, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy kiket tartok igazán korrekt, profi és nem nyomulós marketingesnek. De hát ez az én bajom.

Évek óta figyelem tevékenységüket, feliratkoztam a hírlevelükre, mert a tervezett online tevékenységemhez szerettem volna ezt is megtanulni. Megvettem a könyveket, fizetős anyagaikat, meghallgattam őket élőben.

Mikor már jól kiköltekeztem, akkor jöttem rá én balga, hogy valamilyen osztódással szaporodó tevékenységet hajszolok.

Konkrétabban:  kezdetben vala egy guru…. aztán tanítása révén jöttek a “kis guruk”. Mindig mindenkitől ugyanazt tanultam, időnként nagyon silány változatban.

A hírlevelek, a fizetős anyagok mind ugyanarról szóltak, nem kis bánatomra. De én nem adtam fel.

A végén már nem a marketingről volt benne szó, hanem egy jó adag motiválásról. Azt kösz nem kérem, azt én is tudom.

De hát valamit nekik is újítani kellett! De ez nem marketing!

Gondoltam merészen, akkor most leiratkozom. Megtettem. Most már tudok szelektálni a minőségben is. Megfizettem a tanulópénzt. Okosabb is lettem 🙂

És láss csodát, valami megváltozott marketingberkekben. Egyre gyakrabban véltem felfedezni újdonságokat, egyre több és csináljunk másképp marketinget találtam.

És ez így van jól. Az üzleti élet minden területére is igaz és érvényes. Mást másképpen és nem osztódással szaporodunk.

Ismételten meg kell jegyeznem, hogy vannak számomra példaértékű, emberileg is korrekt marketingesek. Sajnos ők vannak kevesebben. Neveket nem sorolom fel, gondolom mindenki el tudja magát helyezni egy skálán.

Amúgy pedig akinek nem inge, nem veszi magára 😩!

Amiért végre rászántam magam e téma megírására ( már régóta fortyogok magamban), ez azért volt, mert találtam valakit, akinek jelen pillanatban minden szavára odafigyelek, izgatottan várom a hírleveleit…

Mást, másképpen csinál! Tökös fickó, ha szabad ilyen kifejezéssel élnem.

Ütős a tartalom, keményen fogalmaz, de piszkosul igaza van!  Igaz, hogy közben azért értékesít a tartalomban, de teszi mindezt abszolút jó érzékkel, érveléssel, játszi könnyedséggel, ugyanakkor határozottan, de mégsem nyomulósan.

Számomra úgy tűnik, hogy üstökösként robbant be ő és csapata a marketing világába.

Hogy miért nem ismertem még azelőtt, mielőtt kidobtam egy rachedli pénzt az ablakon😞. Késő bánat. De legalább igazolást nyertem, hogy mindig meg kell tudni újulni ( ez a rögeszmém)!

Tudom, hogy ez nem a reklám helye, nem is annak szánom, de muszáj megemlítenem, hogy ki váltotta ki belőlem e  cikk megírását.

Sipos Zoltán    marketingszoveg.com

Van véleményed? Ne rejtsd véka alá!