A vállalkozás belső, mentális oldala..

  Ki az igaz emberi értékéket is magában

hordozó vállalkozó?

kezek
Add a kezed, segítek!

 

   

     

    Micsoda kérdés!  ………

      Pedig ez nem is olyan természetes dolog, mint gondolnánk.

 

 

Megtörtént eset, mégpedig velem a minap…

 

Minden vállalkozó tudja, hogy a vállalkozásának mércéje a profit….

Persze annak kell lennie, hisz ezen tudjuk lemérni, hogy jó irányba haladunk-e.

De van még ezen kívül valami más is… saját magunk, még pedig a vállalkozásunk belső mentális, emberi oldala. 

Évek óta figyelemmel kísérem a közösségi oldalakat, a marketinges fogásokat, a hírlevelek  nyomulását, minőségét,  és összességében az ezekből leszűrhető  emberi magatartást, viselkedést.  (szakmai ártalom)

A vállalkozókat  háromféleképpen látom megnyilvánulni például a facebookon, hol is máshol, mint az ügyes vállalkozók sajátos játszóterén.

A játszótársak viselkedése:   senkit sem szeretnék megbántani,  de ettől ez még így működik….

  • az ön tömjénező, önmagát elképesztően nyomuló marketinggel megáldott vállalkozók szűkebb rétege  (akik időnként belegázolnak a másik lelkébe, motiváció gyanánt 🙂 ) és posztok posztok hátán, mindegy mi a téma, csak a figyelem középpontjában legyenek, és teljesen mindegy milyen eszközöket és milyen stílust vetnek be…
  • a kellemesen jelenlévő vállalkozók….. jól időzített bejegyzéseikkel, nem nyomulósan, ugyanakkor fontos információkat megosztva….  kutatásaim szerint őket kedvelik a legjobban…. még ha nem is olyan a mértékű a lájkolók tömege, mint az öntömjénező lájk vadászoknak….
  • aztán vannak a kissé visszahúzódó,  ugyanakkor megfigyelőként jelenlévő vállalkozók is, akik még nem tudják hova pozicionálni magukat…. (hogy miért? ezt a téma mélysége miatt most nem fejtem ki)

Attól, hogy vállalkozóként játszadozunk a facebookon, a háttérben ott vagyunk, mint a vállalkozást működtető emberek, annak minden tulajdonságával, attitűdjével, viselkedésével egyetemben.

Tehát  van a vállalkozásunknak egy belső mentális, emberi oldala….is…

Amit nemes egyszerűséggel bizalomnak, szavahihetőségnek, őszinte segítőkészségnek, megbízhatóságnak is nevezhetünk.  És amit minden vállalkozótól elvárunk…… és  legtöbbször meg is kapunk….

Nos, amiért én most ennek a bejegyzésnek a  megírására ragadtattam magam, annak oka nem más, mint egy hihetetlen önzetlen, segítőkész vállalkozótársam tette. 

 A facebookról ismerjük egymást évek óta, de csak érintőlegesen. Online  vállalkozás fejlesztéssel foglalkozik.  Mindig megosztja a legfrissebb vállalkozókat érintő cikkeket, felhívja a figyelmet az éppen aktuális dolgokra és rengeteg tudásanyagot nyújt ingyen.  Ő egyszer egy “számítástechnikai dolgokhoz is értő fickónak” definiálta magát 🙂

Én  ebben viszont egy antitalentum vagyok, noha saját magam csinálgatom a weboldalaimat, de csak azért mert érdekel ez is többek között…..

És itt kezdődik a történetem… csak egy ártatlan kérdést tettem fel neki a facebookon  azzal kapcsolatban, amivel sehogyan sem boldogultam.  Gondoltam, hogy egy választ megereszt 🙂

És ezek után mi történt?   Egy éjfélbe nyúló technikai segítségadás, lépésről-lépésre. Ingyen, önzetlenül és végtelen türelemmel.

És csak utólag döbbentem rá, hogy milyen nagy segítséget nyújtott, amikor éjjel fél háromkor felriadtam, hogy te jó ég, a hírlevél listám kiküldési idejét már beparamétereztem arra az éjszakára.  Mi lett volna, ha….. még rágondolni is rossz volt….

Azon elmélkedtem, hogy ő egy vállalkozó…. ő is pénzből él…… mondhatta volna “bocsesz, de ennyi az óradíjam és még éjszakai pótlékot is felszámítok “.  🙂 Ehelyett önzetlenül, türelmesen és készségesen segített.

Elképzeltem, hogy ezek után mi mindent tehet a fizetős ügyfeleinek…….a maximális kiszolgálás mellett, a szívét-lelkét is beleadja…

Számomra nem kérdés, hogy ha bárki igénybe veszi a szolgáltatását, akkor 100 %-ban lehet számítani rá és megadja azt a bizonyos pluszt, amit nem csak pénzben mérünk….és amitől még sikeresebbé válik a hozzá forduló.

Úgy terveztem, hogy erről a témáról, jelenségről csak általánosságban fogok írni, de aztán mégis meggondoltam magam. Lehet, hogy a nemtetszését fogja kifejezni a kéretlen reklámnak, de megreszkírozom és bemutatom, hogy ki rejtőzik e mögött a történet mögött, mert megérdemli 🙂

 

 Íme :

Vállalkozási ötletek & ötletek az online vállalkozáshoz.

http://vallalkozasiotletek.com/

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérek egy lájkot és egy megosztást is. Hadd vigyék hírét….